Pizza Neapolitańska Białystok - Młodych

 

Pizza neapolitańska to słynna włoska, cienka i chrupiąca pizza, której ciasto wyrabia się na bazie włoskiej mąki typu 00, wody, drożdży oraz soli. Mąka typu “00” to najczystszy gatunek mąki, w której zawartość popiołu jest znikoma. Ciasto pizzy neapolitańskiej przygotowane mąki 00 jest wyjątkowo chrupiące gdyż nie nasiąka sosem pomidorowym. Istotny jest również fakt, że ciasto pizzy neapolitańskiej dojrzewa 24h zanim zostanie włożone do pieca. Pizzę neapolitańską piecze się w wysokiej temperaturze zbliżonej do 500 ℃ przez 90 sekund. Jej cienkie ciasto sprawia, że każdy dodatek jest dobrze wyczuwalny.

Pizza neapolitańska - najlepsza, włoska, chrupiąca

Poza doskonałym, chrupiącym ciastem pizza z Neapolu to również:

  • aromatyczny sos z pomidorów San Marzano,
  • włoska mozzarella fior di latte.

Sos pomidorowy oraz mozzarella wysokiej jakości to podstawowe składniki większości pizz z Neapolu (poza pizzą Marinara, która nie ma w składzie mozzarelli). Poza tymi składnikami pizza neapolitańska może mieć na sobie rukolę, bazylię, pomidorki koktajlowe, oliwę oraz aromatyczne włoskie szynki, takie jak Prosciutto Cotto lub Prosciutto Crudo. 

Włoska pizza - tylko w 500 Stopni Białystok

 

Impreza, urodziny lub randka? Nic nie sprawdzi się tak dobrze jak neapolitańska pizza prosto z Włoch! Zasmakuj chrupiącej włoskiej pizzy w restauracji 500 Stopni Białystok.Odwiedź nasz lokal mieszczący się przy ulicy Nowy Świat 3 (lok U4). Sprawdź jak smakuje pyszna neapolitańska pizza podczas uczty z rodziną lub przyjaciółmi. Wyjątkowo chrupiące ciasto z pomidorami San Marzano to połączenie, które definiuje najlepszą neapolitańską pizzę. Zarezerwuj stolik pod numerem 574 105 500 lub zamów swoją ulubiona pizzę z dostawą do domu.

 

Zamów pizze

Zobacz menu

ZawadyJaroszówkaDziesięcinyLeśna DolinaStarosielceMłodychAntoniukBiałostoczekWygodaSkorupyMickiewiczaDojlidyPiaskiNowe MiastoPrzydworcowe