Pizza Neapolitańska Białystok - Skorupy
Chrupiąca, z cienkim ciastem (do 3 mm) i z doskonale wyczuwalnymi dodatkami - taka właśnie jest pizza neapolitańska. Jej ciasto powstaje z zaledwie 4 składników:
- wody,
- włoskiej mąki typu 00,
- soli
- oraz drożdży.
Kluczowym składnikiem tej pizzy jest mąka 00 o najwyższym stopniu czystości. Ciasto pizzy neapolitańskiej z jasnej mąki typu 00 cechuje się wyjątkowo dużą chrupkością. Nie nasiąka ono sosem pomidorowym, co sprawia, że ta włoska pizza nie jest mokra i ciężkostrawna. Ponadto ciasto pizzy neapolitańskiej dojrzewa przez 24 godziny przed włożeniem do pieca o temperaturze 500℃, dzięki czemu nabiera ona wyjątkowego aromatu.
Pizza neapolitańska - najlepsze składniki prosto z Włoch
Poza chrupiącym ciastem, neapolitańska pizza składa się z:
- sosu z pomidorów San Marzano,
- mozzarelli fior di latte.
Te składniki to baza większości pizz neapolitańskich (poza Marinarą, w której składzie nie ma mozzarelli). Dodatkowo ta włoska pizza często obłożona jest następującymi składnikami: pomidorki koktajlowe, rukola, salami, oliwa, oliwki, włoska szynka Prosciutto Crudo. W menu pizzerii 500 Stopni Białystok z pewnością znajdzie się pizza, która zasmakuje każdemu!
500 Stopni Białystok - najlepsza pizza to pizza neapolitańska
Pizza neapolitańska to według nas najlepsza pizza - spróbuj i przekonaj się sam! Wyjątkowo chrupiąca, na cienkim cieście, wykonana z najlepszych włoskich składników. 500 Stopni Białystok to włoska restauracja serwująca wyjątkowo chrupiącą pizzę neapolitańską w lokalu U4 znajdującym się przy ulicy Nowy Świat 3. Przetestuj różne pozycje z naszego menu i wybierz swoją ulubioną włoską pizzę. W końcu najlepsza pizza to ta, którą Ty lubisz najbardziej! Rezerwacje stolików oraz dostawy do domu realizujemy pod numerem 574 105 500.
Zamów pizze
Zawady, Jaroszówka, Dziesięciny, Leśna Dolina, Starosielce, Młodych, Antoniuk, Białostoczek, Wygoda, Skorupy, Mickiewicza, Dojlidy, Piaski, Nowe Miasto, Przydworcowe