Pizza Neapolitańska Białystok - Starosielce
Pizza neapolitańska to rodzaj włoskiej pizzy, której ciasto wyrabiane jest z włoskiej mąki typu 00, wody, soli oraz drożdży. Mąka typu 00 charakteryzuje się maksymalną czystością. Zawartość popiołu, w przeciwieństwie do innych mąk, jest w niej bliska zeru. Ciasto wyrabiane z mąki 00 jest bardzo kruche i chrupiące. Pizzę neapolitańską piecze się przez 90 sekund w blisko 500℃. Cechuje się ona bardzo cienkim (ok. 3 mm), idealnie chrupiącym ciastem, co sprawia, że dodatki są bardzo dobrze wyczuwalne.
Pizza neapolitańska - włoska pizza teraz w Białymstoku
Poza pysznym ciastem pizza neapolitańska charakteryzuje się również wykorzystaniem doskonałych składników pochodzących z Włoch:
- pomidorowy sos z pomidorów odmiany San Marzano - delikatny i aromatyczny,
- mozzarella fior di latte z najwyższej jakości mleka krowiego.
Poza powyższymi składnikami włoska pizza może być obłożona następującymi dodatkami: bazylia, rukola, czosnek, tuńczyk, pomidorki koktajlowe oraz włoską szynką Prosciutto Crudo lub Prosciutto Cotto. W menu pizzerii 500 Stopni Białystok na pewno każdy znajdzie włoską pizzę neapolitańską, która podbije jego kubki smakowe!
Pizza z 500 Stopni Białystok - wyjątkowa włoska pizza
Jeśli lubisz smak włoskiej, chrupiącej pizzy prosto z Neapolu, odwiedź nasz lokal - 500 Stopni Białystok zlokalizowany przy ulicy Nowy Świat 3 (lokal U4). Przyjdź się na włoską ucztę z rodziną lub znajomymi i sprawdź jak smakuje neapolitańska pizza prosto z Włoch. Pyszne, dojrzewające ciasto o wyjątkowym smaku to kwintesencja najlepszej pizzy neapolitańskiej pieczonej w 500 Stopni Białystok . Zadzwoń do nas pod numer 574 105 500 i zarezerwuj stolik lub zamów neapolitańską pizzę z dostawą do domu.
Zamów pizze
Zawady, Jaroszówka, Dziesięciny, Leśna Dolina, Starosielce, Młodych, Antoniuk, Białostoczek, Wygoda, Skorupy, Mickiewicza, Dojlidy, Piaski, Nowe Miasto, Przydworcowe